Leves

Thai karfiolleves

Hozzávalók:

  • 1 karfiol, rózsáira szedve
  • Thai red curry szósz
  • fél kg édesburgonya
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 fokhagyma gerezd
  • Himalája só
  • bors
  • ételízesítő /  leveskocka
  • 300 ml főzőtejszín
  • kókuszolaj
  • friss citrom leve

Elkészítés: 

Az apróra felvágott vöröshagymát kókuszolajon megdinsztelem, majd hozzáteszem a préselt fokhagymát is. Erre teszem rá a rózsáira szedett karfiolt, a pici darabokra felvágott édesburgonyát és a karikára vágott sárgarépát. Ízlés szerint javaslom fűszerezni sóval, borssal, vegetával (ami mindenféle adalékanyagtól mentes legyen), valamint a Thai red curry szósszal. Majd felöntöm vízzel és megfőzöm. Mikor megfőttek a zöldségek – én úgy szeretem, ha picit még roppanós a répa -, beleteszem a főzőtejszínt, és összemelegítem a levessel. Tálaláskor javaslom beletenni a citromlevet, nagyon kellemes savanykás íze lesz tőle az ételnek.

Egy nagggyon jó házibuliban ettem először ilyen levest, akkor még nem én készítettem. 🙂 Nyár volt, bográcsban készült!