Egytálétel,  Főétel

Mexikói babos rizs

Hozzávalók:

  • másfél bögre jázmin rizs
  • rizskorpaolaj
  • 1 db hagyma
  • 1 db hámozott, aprított paradicsomkonzerv
  • 1 db fekete bab konzerv
  • 1 db vörösbab konzerv
  • 1 db kukorica konzerv
  • bors
  • 1 kk pirospaprika
  • füstös fűszerkeverék (szárított paradicsomdarabok, füstölt só, paprika, bazsalikom, oregánó, petrezselyem, rozmaring)

Tálaláskor a tetejére:

  • avokádó
  • jalapeno paprika

Elkészítés:

A felaprított hagymát az olajon üvegesre dinsztelem, majd erre ráteszem a megmosott rizst. Kicsit megpirítom, majd hozzáteszem a paradicsomkonzervet. Fűszerezem, és folyamatos kevergetés közben addig főzöm, míg a paradicsom levét magába szívja. Felöntöm 2 bögre forró vízzel, és puhára főzöm a rizst. Ekkor adom hozzá a babokat és a kukoricát. Alaposan összeforgatom és hagyom állni.

Tálaláskor teszem a tetejére a felaprított avokádót és a jalapeno paprikát.

Gyors ebédnek kiváló!