
Cukkinis palacsinta
Hozzávalók:
- 3 cukkini
- 50 dkg tönkölyliszt
- 5 ek görög joghurt
- szénsavas víz
- 2 dl tej
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 mk só
- bors ízlés szerint
- 1 púpos mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Töltelék hozzávalói:
- tejföl
- só
- 3-5 gerezd fokhagyma
- füstölt sajt
Elkészítés:
A héjától megszabadított cukkinit közepes lyukú reszelőn lereszeltem, sóztam, állni hagytam 20 percet.
Közben a palacsinta tészta többi hozzávalóját simára kevertem. Kinyomtam a cukkini sós levét, és ezt is a tésztába kevertem, majd állni hagytam kb. fél órát.
A tejfölbe belezúztam a fokhagymákat, sóztam, alaposan összekevertem. A sajtot lereszeltem.
A palacsintákat – pár csepp olajat cseppentve mindegyik alá – kisütöttem. Megkentem a fokhagymás tejföllel, megszórtam a füstölt sajttal, majd feltekertem. A maradék tejföllel tálaláskor megkentem a palacsintákat.

