
Laskagombás-zöldbabos-füstölt sajtos pörkölt tarhonyával
Hozzávalók:
- 30 dkg laskagomba
- 30 dkg sárgahüvelyű zöldbab
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 nagy fej hagyma
- kevés olaj
- Himalája só
- ételízesítő
- frissen őrölt bors és kömény
- fél paprika és paradicsom
- pirospaprika
- tejföl és 1 púpos ek. liszt
- tojásmentes tarhonya
Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, és már jöhet is rá a megtisztított és csíkokra vágott (tépkedett) laskagomba és a zöldbab. Sózom, borsozom, szórok rá ételízesítőt (olyat, amiben nincs ízfokozó és tartósítószer), a paprikát és a paradicsomot is beleteszem, és együtt dinsztelem a zöldségeket kb. 15 percig. Ezután jöhet rá a pirospaprika, jól összekeverem, majd jöhet rá egy kis víz. Miután puhára főtt, tejföllel és a liszttel behabarom. Amikor egyet rottyant, már le is zárom. És ekkor jön bele a kockákra vágott füstölt sajt, nehogy szétolvadjon. Én a Cserpes Sajtműhely füstölt-fonott sajtját használom, ez nagyon finom, csak ajánlani tudom.
Míg fő a pörkölt, elkészítem a köretet: kevés olajon megpirítom a tarhonyát, míg halványbarna színt nem kap. Majd felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózom és puhára főzöm.

