
Banánkenyér mogyoróvajjal, fűszeresen
Hozzávalók:
- 40 dkg érett banán
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg puha vaj
- 10 g sütőpor
- 3 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 púpos evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál mogyoróvaj
- 1 marék csokicsipsz
- 3 kávéskanál őrölt chia mag
- 6 kávéskanál víz
- őrölt szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió ízlés szerint
- 1 kávéskanál vanília kivonat
- csipet só
A száraz összetevőket – liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, kakaópor, őrölt chia, fűszerek, só – dagasztógépben összekeverem. Majd jöhet hozzá a villával pépesre összetört banán és az összes többi hozzávaló, és alaposan összedolgozom.
Belesimítom a tésztát kenyérsütő formába, és előmelegített sütőben 170 fokon készre sütöm. Körülbelül 45 perc kell neki, érdemes fogpiszkálóval vagy fapálcikával ellenőrizni, hogy átsült-e. Szeletelés előtt kihűtöm.


