Desszert

Banánkenyér mogyoróvajjal, fűszeresen

Hozzávalók:

  • 40 dkg érett banán
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 10 g sütőpor
  • 3 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 púpos evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 marék csokicsipsz
  • 3 kávéskanál őrölt chia mag
  • 6 kávéskanál víz
  • őrölt szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió ízlés szerint
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • csipet só

A száraz összetevőket – liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, kakaópor, őrölt chia, fűszerek, só – dagasztógépben összekeverem. Majd jöhet hozzá a villával pépesre összetört banán és az összes többi hozzávaló, és alaposan összedolgozom.

Belesimítom a tésztát kenyérsütő formába, és előmelegített sütőben 170 fokon készre sütöm. Körülbelül 45 perc kell neki, érdemes fogpiszkálóval vagy fapálcikával ellenőrizni, hogy átsült-e. Szeletelés előtt kihűtöm.

Banánkenyér – itt még éppen hűl