Leves

Shiitake gombás bableves sült kolbásszal

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss shiitake gomba
  • 5 szál sárgarépa
  • 2 szál paszternák
  • 1 kisebb zeller
  • 1 karalábé
  • vörösbab (konzerv, kb. 450 g)
  • 1 lilahagyma
  • só, füstölt só
  • füstölt pirospaprika
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 paradicsom
  • szerecsendió
  • babérlevél
  • majoranna
  • petrezselyemzöld
  • kókuszzsír
  • víz
  • gabonakolbász

Elkészítés:

A shiitake gombát megmosom, felszelem. A zöldségeket megpucolom, felaprítom. A kókuszzsíron megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd jöhet rá az összes zöldség. Sózom, dinsztelgetem fedő alatt, hadd puhuljon kicsit így a zöldség.

Jöhet rá a füstölt pirospaprika, vagy pirospaprika egy kis folyékony füsttel. Átkeverem a zöldségekkel, és felöltöm vízzel, majd fűszerezem. A fűszerek mennyisége mindenkinek az ízlésére van bízva, de sajnálni a levesből nem kell őket.

Főzöm, míg a zöldségek meg nem puhulnak.

Mielőtt tálalom, megsütöm a kolbászt. Végre találtam olyan vegakolbászt, ami szeletelésnél nem esik szét – ez a Vegán Grill kolbásza. Én felszeletelve sütöttem át egy kevés olíván.