Egytálétel,  Főétel

Kolbászos-babos quinoa

Hozzávalók:

  • 1 bögre quinoa
  • 2 bögre víz
  • só ízlés szerint
  • 1 lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
  • 15 dkg gabonakolbász (Vega-Farm füstölt gabonakolbász)
  • 1 doboz chilis bab konzerv

Elkészítés:

A guinoát szűrőben alaposan megmosom, majd olajon kicsit átpirítom. Felöntöm a kétszeres mennyiségű vízzel, sózom és kb. 20 perc alatt megfőzöm. Közben egy serpenyőben olajon megdinsztelem a vékonyra felszelt hagymát, majd hozzáadom a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát. Ehhez jön a gabonakolbász, amit alaposan átpirítok.

A megfőtt quinoához hozzáteszem a chilis babot és a hagymás kolbászt. Összeforgatom és hagyom állni vagy 10 percet. Isteni illata van, beindítja a gyomornedveket, így nehezen telt a várakozás a családfőnknek 🙂