Köret,  Saláta

Diós zöldek

Hozzávalók:

  • 25 dkg friss ceruzabab
  • 25 dkg zsenge zöldborsó hüvely
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 5 dkg vaj
  • őrölt bors
  • 4 evőkanálnyi durvára vágott, pirított dió

A babot és a borsót gőzpárolóban 20 perc alatt megpárolom. Míg készül, addig a diót egy serpenyőben – szárazon – megpirítom.

Egy nagyobb serpenyőben, vagy wokban felforrósítom a vajat, majd erre jöhetnek a megpárolt zöldek, a só, az őrölt bors, a dió és a vörösborecet. Pár perc alatt összesütöm. És kész!

A ceruzabab és a zöldborsó hüvely gőzpároló hiányában meg is főzhető, csak arra kell ügyelni, hogy roppanós maradjon.