Egytálétel,  Főétel

Vegán brassói

Hozzávalók:

  • 2 doboz zöld jackfruit konzerv
  • olíva olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • őrölt kömény
  • füstölt pirospaprika
  • majoranna
  • kb. 3/4 kg burgonya

Elkészítés:

A jackfruit konzervet lecsöpögtetem, majd olíva olajon addig sütöm, míg barnás színe lesz. Ez úgy háromnegyed órát is kitesz, jobbára alacsony hőmérsékleten.

Ezután kerül bele az apróra felvágott hagyma, a zúzott fokhagyma, ízlés szerint a só, bors, kömény, füstölt pirospaprika, majoranna. Így még fedő alatt fél órát sütöm. Ha elfogy alóla az olaj, érdemes felönteni egy kis vízzel, hozzáadni még olajat, hogy szaftos maradjon.

Közben már sülhet is a hasábokra vágott krumpli. Amikor megsült, összekeverem a jackfruitot és a fűszerezett, sóval megszórt sült krumplit.

Ez volt az első próbálkozásom a jackfruittal, és osztatlan siker koronázta. Isteni íze lett a brassóinak.