
Spenótos palacsinta
Hozzávalók:
- 600 grammos fagyasztott spenót
- 2 duci fokhagymagerezd
- só
- frissen őrölt bors
- 350 gramm tönkölyliszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- kb. 6 dl szénsavas víz
- 2 dl tej
- 0,5 dl napraforgó olaj
- tejföl
- füstölt sajt
A kiolvasztott, lecsepegtetett spenóthoz hozzáadom a többi hozzávalót: a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymákat, ízlés szerint a sót, borsot, lisztet, sütőport, vizet, tejet és olajat. Egy sűrűbb palacsintatésztát kell kapnunk, amit lassabban kell kisütni, mint a hagyományos palacsintát. Így tud megsülni a spenót is.
A kész palacsintákat tejföllel megkenem, reszelt füstölt sajtot szórok bele, majd feltekerem.
Aztán pillanatok alatt megeszi a család. A zöld palacsintákat!

