Leves

Hamis halászlé padlizsánból

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • 2 nagy fej hagyma
  • 100 gramm szójagranulátum
  • 4-5 tk pirospaprika
  • Himalája só
  • bors
  • ételízesítő
  • levesbe való durumtészta

A felaprított hagymát olajon, fedő alatt jó alaposan megdinsztelem, majd ráteszem a sok pirospaprikát. Rövid keverés után felöntöm vízzel, és beleszórom a szójagranulátumot, a sót, a borsot és az ételízesítőt. A fűszereknél nem is írok mennyiséget, ezt mindenki ízlése szerint pakolgassa bele.
Miközben már fő a leves, a padlizsánt megpucolom, hosszában kettévágom. A közepét, ha szép fehér, beleteszem a lébe, a többit felszeletelem, lesózom és hagyom állni.
Ha a leves megfőtt, jó alaposan összeturmixolom.
Ezután a lesózott padlizsánszeletek levét kinyomom (én le is szoktam mosni), majd beleteszem a leturmixolt alaplébe.
Ezután még 8-10 percig főzöm, és már kész is.
Persze a tésztát közben kifőzöm a leveshez, és azt külön tálalom.

Ez a leves egyébként családunk egyik kedvence. Lehet, hogy ebben az is közrejátszott, hogy egy felejthetetlen, jó hangulatú hétvégén – a Duna melletti Kulcson – ettünk először ilyet. Drága Marika barátnőm készítette, tőle tanultam meg, újra csak köszönet érte!