Főétel,  Köret

Aszaltparadicsomos, rozmaringos bulgur fetával töltött sült paprikával

Hozzávalók a bulgurhoz:

  • 1 bögre bulgur
  • 6 db aszalt paradicsom
  • friss rozmaring
  • olíva olaj

Sült paprikához:

  • 6 db kápia paprika
  • feta sajt
  • olíva olaj

Érdemes a paprika sütésével kezdeni az étel elkészítését, mivel a bulgur gyorsan megfő, mialatt a paprika sül.
Szóval a paprika: roppant egyszerűen elkészíthető. Kiszedem a csumáját és megtöltöm a csíkokra vágott fetával. Nem kell sózni, ízesíteni, a fetától kellőképpen sós lesz. Egy hőálló tálba helyezem a megtöltött paprikákat, öntök rá olíva olajat, és alufólia alatt kb. 45 perc alatt 180 fokon készre sütöm.

A bulgurt és az apróra vágott aszalt paradicsomot – én nem olajban eltett aszalt paradicsomot használok – kevés olíva olajon átforgatom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sóval ízesítem, és hagyom főni. Amikor már majdnem teljesen megpuhult – gyorsan elkészül-, hozzáadom az apróra vágott friss rozmaring leveleket, és fedő alatt hagyom állni a bulgurt.