Főétel

Gombapaprikás nokedlivel

Hozzávalók:

Gombapaprikáshoz:

  • 1 kg csiperke gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • bors
  • majoranna
  • olíva olaj
  • paradicsom, paprika
  • pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Nokedlihez: 

  • 50 dkg tönkölybúza liszt
  • 2 ek búzadara
  • víz

A megtisztított és felszeletelt gombát az olajon megdinsztelt hagymára teszem, sózom, borsozom, hozzáteszem a kisebb paradicsomot és a fél paprikát is. A majorannát nem kell sajnálni a gombától, mert nagyon szereti. 🙂
Ha már összeesett a gomba, jöhet rá a pirospaprika. Amikor megfőtt, behabarom a tejföllel és a kevés liszttel.

A nokedlihez összekeverem a lisztet (én szeretem tönkönylisztből készíteni, de lehet sima fehérből vagy fehér és teljes kiőrlésű liszt keverékéből is), a búzadarát, sót és vizet. Fél órát érdemes állni hagyni. Majd forrásban lévő enyhén sós, kissé olajos vízbe szaggatom. Amikor a vízből kiszedem, egy kis olívaolajat öntök rá, hogy ne ragadjon össze.

Ez egy gyorsan elkészíthető étel, mivel a gomba gyorsan megfő. Na jó, a nokedli egy kicsit macerás a szaggatása miatt, de mióta beszereztem egy Tupperware nokedli szaggatót, már ez is könnyen megy.