
Kakaós – nutellás kalács
Hozzávalók:
Tésztához:
- 75 dkg liszt
- 7,5 dkg vaj
- 6 ek nádcukor
- pici só
- 4 dkg élesztő
- 4,5 dl tej
Töltelékhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 3 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 8 dkg nutella
Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben, majd hozzáöntöm az összes többi hozzávalóhoz. Dagasztógépben alaposan eldolgozom a tésztát, majd háromnegyed órát kelesztem.
A megkelt tésztát téglalap alakúra kinyújtom, és megkenem az olvasztott vajjal. A cukrot összekeverem a kakaóporral, és megszórom vele a kinyújtott tésztát. A nutellát kiskanálnyi adagokban ráteszem a tésztára, majd feltekerem.
Ügyesen a tepsiben helyezem a kalácsot, majd megkenem cukrozott tejjel. 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.

