Kelt tészta

Kakaós – nutellás kalács

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 75 dkg liszt
  • 7,5 dkg vaj
  • 6 ek nádcukor
  • pici só
  • 4 dkg élesztő
  • 4,5 dl tej

Töltelékhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 8 dkg nutella

Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben, majd hozzáöntöm az összes többi hozzávalóhoz. Dagasztógépben alaposan eldolgozom a tésztát, majd háromnegyed órát kelesztem.
A megkelt tésztát téglalap alakúra kinyújtom, és megkenem az olvasztott vajjal. A cukrot összekeverem a kakaóporral, és megszórom vele a kinyújtott tésztát. A nutellát kiskanálnyi adagokban ráteszem a tésztára, majd feltekerem.
Ügyesen a tepsiben helyezem a kalácsot, majd megkenem cukrozott tejjel. 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.